ПОЛОНІЗАЦІЙНІ ВИТОКИ ОСВІТНЬОЇ ПОЛІТИКИ ВОЛИНІ ПЕРШОЇ ПОЛОВИНИ ХІХ СТОЛІТТЯ (НА ПРИКЛАДІ КРЕМЕНЕЦЬКОГО ЛІЦЕЮ) - CHUMAK, M. (Педагогічні науки, 2019)
У публікації аналізується вплив полонізаційних детермінант на зорієнтованість векторів освітньої політики Волині у першій половині ХІХ століття. На прикладі Кременецького ліцею деталізовано коло інтересів представників викладацького складу закладу – поляків, які продукували розвиток гуманітарного, природничого, фізико-математичного напрямів на вітчизняних теренах окресленого історичного періоду. Актуалізовано значущість розвитку полідисциплінарності зазначеного освітнього осередку в мінливих умовах регіонального розвитку.