АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ РЕЛІГІЙНОГО ВИХОВАННЯ ОСОБИСТОСТІ У ПЕДАГОГІЧНІЙ СПАДЩИНІ ГРИГОРІЯ ВАЩЕНКА - PETRENKO, L. (Педагогічні науки, 2019)
Стаття присвячена аналізу проблем релігійного виховання особистості, висвітлених у наукових працях Г. Ващенка. Підкреслено важливість впливу релігійних традицій на формування духовних цінностей. Виокремлено основні християнські доброчинності як риси ідеального християнина. Вказано на необхідність формування моральних чеснот шляхом релігійного виховання. Висвітлено завдання релігійного виховання дітей.