НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА СПАДЩИНА ПРОФЕСОРА В.К. СИДОРЕНКА ПОЛТАВСЬКОГО ПЕРІОДУ - Savchenko, A. (Педагогічні науки, 2019)
У статті розкрито бачення В. Сидоренком підготовки вчителя трудового навчання та креслення. Показано розуміння ним даної проблеми як засобу удосконалення трудового навчання школярів; викладена коротка біографія вченого та його наукове становлення. Розкрито суть співпраці академіка з викладачами факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка, його внесок у розвиток технологічної освіти. Опрацьовано та викладено зміст науково-педагогічної спадщини В. Сидоренка.