ВИКОРИСТАННЯ СМАРТФОНІВ У ДИДАКТИЧНОМУ ПРОЦЕСІ СУЧАСНОЇ ШКОЛИ - KRAVCHENKO, I.; KHYZHA, M. (Педагогічні науки, 2023)
Зараз важко уявити людину без власного гаджета. Усі суб’єкти навчально-ви- ховного процесу сучасної школи також активно використовують технічні засоби у дидактичному процесі. В умовах XXI століття сучасному вчителю важливо усві- домлювати всі виклики часу, бути обізнаним у сфері гаджетозалежності та знати позитивні і негативні аспекти, які приносить телефон. Крім того, важливо осмис- лювати, що батькам необхідно розуміти значення смартфона як джерела пошуку навчальної інформації. Практика доводить, що для ефективного використання учнями гаджетів не- обхідно налагодити тісну взаємодію школи і сім’ї, вчителів та батьків. Педагогічно доцільна співпраця дозволить здобувачам освіти якісніше засвоювати знання у су- часноу світі.