ПЕДАГОГІЧНА ШКОЛА О.К НАТАЛЕВИЧ У СПОГАДАХ ЇЇ УЧНІВ ТА АРХІВНИХ СПРАВАХ - TSEBRIY, I.; GOLOVASHYCH, E. (Педагогічні науки, 2022)
Матеріали статті знайомлять із визначною особистістю в мистецькій педагогіці Полтавщини середини ХХ століття – Оленою Костянтинівною Наталевич, чия викладацька школа була відома далеко за межами України. Автори статті ставлять перед собою мету відтворити портрет О.К. Наталевич – педагога, наставника, музиканта, концертмейстера – за спогадами її учнів та архівними справами, показати спадковість поколінь школи Олени Костянтинівни в Україні та на європейських теренах, зробити акцент на її моральних і людських якостях, на згуртованості класу її студентів, їхньої любові до свого викладача. Матеріали статті містять архівні справи Полтавського коледжу мистецтв, а також матеріали двох Міжнародних мистецьких читань, присвячених пам’яті О.К. Наталевич, її 95-літньому та 100-літньому ювілеям.