ПРАВОСЛАВНІ МОНАСТИРІ УКРАЇНИ — ОСЕРЕДКИ ОСВІТИ І ПІДГОТОВКИ ЖІНОЦТВА ДО ДУХОВНО-МОРАЛЬНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ (ХІХ – ПОЧ. ХХ СТ.) - FAZAN, T. (Педагогічні науки, 2021)
У статті розкриті й проаналізовані провідні тенденції підготовки жінок до духовноморального виховання дітей означеної доби, розкрита основна мета, процес зміст та завдання підготовки. Висвітлено при яких монастирях України того часу існували жіночі заклади освіти де готували дівчат до духовноморального виховання дітей.