ПЕРІОДИЗАЦІЯ ІСТОРИКОПЕДАГОГІЧНОГО ЯВИЩА: МЕТОДОЛОГІЧНИЙ ВИМІР - SEMENOVSKA, L. (Педагогічні науки, 2020)
З урахуванням філософських і психологопедагогічних наукових надбань обґрунтовано концептуальні засади розробки періодизації історикопедагогічного явища. Визначено провідні вчення (постмодернізм, теорія модернізації), загальнонаукові підходи (системний, синергетичний, аксіологічний, цивілізаційний, культурологічний тощо) й принципи, розкрито їх значення щодо забезпечення наративного характеру й контекстності дослідження, єдності й наступності історикопедагогічного процесу.