ІНТЕГРАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ І ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ В ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - ZAITSEVA, Yu.; TARANENKO, I.; KORNOSENKO, O. (Педагогічні науки, 2020)
У статті обґрунтовано педагогічну умову – інтеграція навчальної і професійної діяльності в закладах загальної середньої освіти майбутніх учителів фізичної культури у процесі фахової підготовки, яка спрямована на реалізацію діяльнісного підходу у навчанні, цілеспрямоване включення студентів у самостійну і творчу діяльність з організації фізкультурно-спортивної роботи з учнями закладів загальної середньої освіти та інших фізкультурно-спортивних закладів, де у ході реального навчального процесу набували педагогічного досвіду. Встановлено, що під керівництвом викладачів фахових дисциплін, учителів фізичної культури, тренерів та інших фахівців, студенти ефективно здійснювали багатофункціональну професійну діяльність, а саме: виконували функції учителя фізичної культури, вихователя, тренера, спортивного судді, керівника, дослідника, носія загальнокультурних цінностей та цінностей фізичної культури і спорту, що мало своє відображення в організації уроків фізичної культури, організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової діяльності учнів у режимі навчального дня й у позакласний час. З’ясовано вплив педагогічної умови на ефективність фахової підготовки студентів факультету фізичного виховання.