ФЕДІР ПОШИВАЙЛО, «ВІДОМИЙ ЯК ДОБРИЙ МЕТОДИСТ»: ДІЯЛЬНІСТЬ У 1900-1941 РОКАХ - BULAVA, L. (Педагогічні науки, 2019)
Стаття присвячена висвітленню педагогічної і громадської діяльності, на жаль, маловідомого широкому загалові вітчизняного педагога-просвітника Федора Івановича Пошивайла (1885-1950). Працюючи у Полтавському учительському, а потім – педагогічному інституті в 1917-1941 роках (з перервами), та на ниві просвітництва у воєнні й післявоєнні роки Ф. І. Пошивайло органічно поєднував викладацьку та громадсько-просвітницьку діяльність; сприяв розвиткові української культури й утвердженню української національної ідеї на Полтавщині у першій половині ХХ століття. Стаття виконана на основі використання архівних матеріалів.