АНАЛІЗ ПЕДАГОГІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ НАВЧАЛЬНИХ ПРАКТИК У СИСТЕМІ СПОРТИВНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ТРЕНЕРІВ З БОКСУ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - KHYZHNIAK, O. (Педагогічні науки, 2019)
У статті проаналізовано педагогічний потенціал навчальних практик у системі професійної підготовки майбутніх тренерів з боксу в закладах вищої освіти. Встановлено, що спортивно-педагогічна освіта міститься «на стику» фізкультурно-спортивної і педагогічної підготовки. На основі аналізу комплексу літературних джерел виокремлено ключові аспекти концепції спортивно-педагогічної освіти. Констатовано, що підготовка майбутніх тренерів з боксу є цілісною багатокомпонентною системою, яка спрямована на формування всебічно розвинутого фахівця. Зміст професійної підготовки майбутніх тренерів з боксу визначає перелік та обсяг нормативних і вибіркових навчальних дисциплін, послідовність їх вивчення, конкретні форми проведення занять тощо. Це орієнтує нас на принцип композиційного проектування як один із чинників підвищення якості підготовки майбутніх фахівців. Доведено, що комплекс навчальних практик має стати головним системотворчим ядром професійної підготовки тренера.