АНАЛІЗ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ ЗДОРОВ’Ю - KADENKO, I.; PALCHYK, O.; DEKHTIARIOVA, O.; BAKHMAT, L. (Педагогічні науки, 2019)
В статті висвітлено проблему медико-демографічної ситуації в Україні, яка чітко демонструє негативні тенденції рівня захворюваності, від’ємного природного приросту населення та ін., що ставить завдання перед науковою та освітянською елітами щодо пошуку нових шляхів збереження здоров’я молоді. Представлено аналіз літературних джерел стосовно сучасних технологій навчання здоров’ю в закладах освіти, які активно впроваджуються в освітній процес, що дає можливість стверджувати, що освітянський простір має великий потенціал здоров’язбереження. Встановлено, що саме технології навчання здоров’ю є дуже популярними серед освітян і характеризуються активним впровадженням різноманітних форм і заходів у освітній процес. В статті наведено результати моніторингу освітнього процесу, стосовно впровадження технологій навчання здоров’ю, який дає можливість надати високу оцінку діяльності викладачів кафедри природничих дисциплін Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради відносно заходів по здоров’язбереженню та визначити подальші перспективи роботи, які полягають у розробці вибіркових курсів по безпеці життєдіяльності та в еколого-природничому напрямку.